Is uw voegwerk aan vervanging toe? Het vervangen van voegen in uw gevel kan al vanaf €15,- per m2!

Voegen is een onderdeel van uw gevelonderhoud!

IC Renovatie staat klaar voor al uw voegwerken, en is dan ook uw voegbedrijf voor al uw werkzaamheden. Door onze jaren lange ervaring kunnen wij uw gevel voorzien van alle soorten voegen. IC Renovatie kan uw gevel voorzien van een platvolvoeg, borstelwerk, een doorgestreken voeg, maar ook van knipvoegen en snijvoegen.  

 

Bij het gevelonderhoud van uw woning en gebouwen behoort ook het onderhoud van uw voegen. Wij hakken uw oude voegen uit en voorzien uw gevel van nieuw voegwerk. Indien gewenst zullen wij ook zorg dragen voor het impregneren nadat het voegwerk geplaatst is.   

 

Een veel gemaakte misvatting is dat een volledige gevel dient te worden voorzien van nieuw voegwerk, ook als er maar een deel slecht is. IC Renovatie hersteld ook alleen het beschadigde of slechte voegwerk in uw gevel. 

 

voegen, voeger, snijvoegen, snijvoeger, knipvoegen, herstellen, vervangen, repareren, metselen, gevel, gevelonderhoud, gevelrenovatie, herstel, nijkerk, amersfoort, hilversum, utrecht, almere, baarn, gevelreiniging, scheurherstel, barneveld, ede,amsterdam

Soorten voegen

Er zijn veel verschillende soorten voegen die geplaatst kunnen worden in de gevel van uw woning of bedrijfspand. Ook bestaat de mogelijkheid om een kleur te kiezen die past bij de stenen. IC Renovatie beschikt over een kleurkaart, zodat wij samen met u het beste resultaat kunnen bepalen.

 

De voegen die veelal worden geplaatst in de modernere woningen zijn:

  • De platvolvoeg kenmerkt zich doordat deze gelijk is aan de stenen.
  • De doorgestreken voeg ligt daarin tegen iets terug ten opzichte van de stenen.
  • De borstelvoeg kenmerkt zich door het ruwere oppervlakte. 

De oudere woningen, bedrijfspanden of monumenten zijn veelal voorzien van een snijvoeg.

 

voegen, voeger,borstelvoeg, platvolvoeg, nijkerk, amersfoort, hilversum, utrecht

IC renovatie staat ook voor u klaar voor het onderhoud van uw voegen

Om uw voeg zo mooi mogelijk te houden, kunt u na het plaatsen de voegen impregneren. Hiermee behandelen wij uw gevels en wanden om ze zo waterafstotend te maken zonder dat het vochttransport naar buiten wordt verminderd. 

 

Het voordeel van het impregneren van uw gevel is dat de voegen o.a. waterdicht worden gemaakt en deze vuil afstotend zijn. Tevens zorgt het voor een goede isolatie. 

 


Wanneer dient voegwerk vervangen te worden?

Wanneer voegen aan vervanging toe zijn is per gevel verschillend. Hierbij spelen de weersinvloeden van buitenaf een grote rol. 

 

Wanneer voegen vervangen dienen te worden is o.a. te herkennen aan;

  • Vochtdoorslag,
  • Als een voeg poreus wordt. Dit is te herkennen aan kleine gaatjes die in de voegen ontstaan,
  • Wanneer de voegen beginnen af te brokkelen.

Contact

Dient uw gevel voorzien te worden van nieuw voegwerk. Neem dan snel contact met de voeger van Nijkerk en omstreken voor meer informatie.